zondag 22 februari 2009

Valentijn

Al een aantal weken stond er "Surprise" in onze gemeenschappelijke Google Calendar, en tot op de ochtend van Valentijn wist ik niet wat er gepland was. Ik was enkel op de hoogte van 2 dingen: het was iets van twee dagen, dus er kwam zeker al een overnachting bij te pas (gemaakt bij Booking.com, maar dat zegt niet veel) en er ging gewandeld worden, want het weer was ook belangrijk. De dresscode was: casual om te vertrekken, wandelgerief, iets tegen de kou, de wind, de regen en iets deftig voor 's avonds.

De GPS voerde ons richting Knokke-Heist, waar we iets te vroeg waren om in te checken in Hotel Cottage, zodat we eerst een lekker dagsoepje (wortel) gaan drinken zijn in den Beaufort.
Ondertussen was het tijd om in te checken en werden we begroet door de baas des huizes terwijl zijn kefferke tussen onze benen door aan het lopen en snuffelen was. De kamers waren charmant, de badkamer leek ontwikkeld door de NASA, maar was wel proper en voorzien van het nodige comfort. En er was zelfs draadloos internet en een kluis op de kamers.

We namen de wagen en reden naar het noorden voor een rustige maar drassige wandeling door het Zwin, en een bezoekje aan het bijhorende vogelpark. Van al dat gewandel in de gezonde (maar frisse) buitenlucht krijgt een mens honger, die we gaan stillen zijn met verse wafeltjes in de vorm van hartjes bij Gustave Siska, waar men ook wel eens een BV kan tegenkomen.

In de avond zijn we ons gaan klaarmaken voor het Brut-vuurwerk op het Albertstrand. Freya had 2 sms'jes gestuurd naar Radio Nostalgie, die het muzikale gedeelte van het vuurwerk verzorgde. Ter plaatse bleek dat je voor elke SMS 4 glazen champagne kreeg op 1 van de 3 champagne-bars op de dijk. We kregen ook nog 2 glazen aangeboden door Wim's, het restaurant waar we na het mooie vuurwerk een Valentijnsmenu gaan eten zijn. En toen bleek dat het aperitief bij het Valentijnsmenu ook nog eens champagne was. Een beetje teveel van het goeie :-)

's Anderendaags, na het lekkere ontbijtbuffet met verse pistoleekes, zijn we vertrokken van aan Surfers Paradise in het Zoute om via de vloedlijn op het strand tot in Nederland te wandelen. We dachten dat we op die manier in Sluis zouden geraken, maar dat bleek onmogelijk omdat we geblokkeerd werden door een waterstroom van ongeveer 15 meter breed en 30 cm diep met water dat uit het Zwin wegliep. Achteraf bleek ook nog eens dat we niet in Sluis zouden uitgekomen zijn, maar in Cadzand. In de terugkeer zijn we een stukje door de duinen gegaan, en hebben dan maar de wagen genomen om wat te gaan winkel-wandelen in Sluis, na eerst de lokale mosseltjes-a-volonte te gaan proeven in restaurant Balmoral.

Bij deze ook nog eens een dikke merci aan mijn vriendinneke voor het leuke en romantische weekend.

KnokkeValentijn2009

1 opmerking:

Unknown zei

Yo,

de foto's zijn prachtig en zo te zien was er "veel ambiance"